Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Biztos Önök számára is ismert, hogy 2022. október 1. és november 28. között Magyarország teljes lakosságát érintő népszámlálásra kerül sor.

A népszámlálás során a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a lakosságot felkérő levélben tájékoztatja a válaszadási módozatokról, továbbá e levélben adja meg az internetes önkitöltéshez szükséges információkat, valamint, az egyedi, címhez rendelt azonosítót is.

A felkérő leveleket a Magyar Posta kézbesíti. A sikeres kézbesítés érdekében elengedhetetlen, hogy a levelek a megfelelő címekre érkezzenek meg, továbbá segítve ezzel a házhoz menő összeírást is.

A közelgő népszámlálás sikeres végrehajtása érdekében felhívom a figyelmüket Harka Község Önkormányzatának a házszámozásról és a házszám megjelöléséről szóló 8/2009. (VI. 16.) önkormányzati rendeletére, mely alapján a:

  • Házszámtáblát az ingatlan utcafronti kerítésére, házfalra, az utcáról jól látható módon kell az ingatlan tulajdonosának elhelyeznie.
  • A házszámtáblát csak úgy szabad elhelyezni, hogy a környezet beépítési adottságaihoz, a táj- és településképhez illeszkedjen
  • A házszámtáblának akkorának kell lennie, hogy az utca túloldaláról is jól látható legyen.
  • A házszámtábla saját költségen történő elhelyezése, folyamatos karbantartása és pótlása az ingatlan tulajdonosának kötelessége

A népszámlálási összeírás gyors és eredményes lebonyolítása érdekében felhívom a figyelmüket, hogy a fenti jogszabályban foglaltaknak megfelelően a házszám kihelyezési kötelezettségüknek mielőbb tegyenek eleget.

Továbbá kérem a tisztelt lakosságot, hogy az ajtószámok kihelyezéséről, a címek postaládákon való feltüntetéséről is gondoskodni szíveskedjenek, mert a Magyar Posta csak így tudja minden adatszolgáltatóhoz eljuttatni a felkérő levelet.

A mindennapi munka során nehézséget jelent az is, hogy vannak olyan ingatlanok, ahol nincs kiépítve csengő. Kérem, hogy amennyiben lehetséges, a csengő kiépítéséről gondoskodjanak.

Harka, 2022. szeptember 21.

Köszönettel, és tisztelettel:

Lutter Tamás s.k.

jegyző

Megszakítás