Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ezúton szeretnénk közzétenni a 2020. október 5-i felhívásunkra beérkezett értékelések összesített eredményét, melyeket ezúton is nagyon köszönünk!

Összesen 23 értékelés érkezett be felhívásunkra.

A felmérés első részében feltett kérdések a település honlapjára vonatkoztak, melyekre adott válaszok összesített eredményeit az alábbi grafikonok ábrázolják.

A honlap értékelése során lehetősége volt a felmérést kitöltőknek írásban egyéb észrevételeiket, ötleteiket is közölni velünk, melyekre az alábbiakban szeretnénk reagálni.

„Csak így tovább!”

Nagyon köszönjük, igyekezni fogunk!

„Nem tartom fontosnak, hogy három külön kategóriában legyenek elosztva a legfrissebb bejegyzések (kiemelt közlemények, kiemelt hírek, legfrissebb hírek). Úgy gondolom ezt egy, legfeljebb két csoportba bontva bőven elegendő lenne. Szívesen olvasnék az elnyert pályázatok kivitelezésének aktualitásáról, hogy áll egy-egy projekt.”

A honlapnak tartalom tekintetében négy fő csoportja van:

  • Közlemények, melyet rövidebb hangvételű információk közzétételére vezettünk be, annak érdekében, hogy például fontos információkat viszonylag gyorsan, minden előmunka nélkül tudjunk közzétenni.
  • Hírek, kicsit hosszabb hangvételű információk, melyek előmunkálatai némileg több időt vesznek igénybe, s nem is feltétlenül azonnal kell, hogy megjelenjenek a honlapon.
  • Cikkek, melyek hosszabb hangvételű írások, s nem feltétlenül bírnak hírértékkel.
  • Események

A közlemények és hírek tekintetében bevezettük a kiemelt közlemények, illetve kiemelt hírek kategóriáját, melyek a honlapon megjelenő közlemények, illetve hírek részhalmazát foglalják magukban.
Ezek olyan közlemények és hírek, melyek megítélésünk szerint fontos információkat tartalmaznak a lakosság számára.
Célunk ezzel az volt, hogy ezek az infomációk hosszabb ideig legyen elérhetőek a honlap kezdőoldalán és kiemelt helyet kapjanak azon.
Természetesen minden kiemelt közlemény, illetve kiemelt hír megtalálható a közlemények, illetve a hírek között is.

A pályázatok kivitelezésének aktuális helyzetéről igyekezni fogunk rendszeresebben híreket közzétenni.

„A facebook csoportokban olvasott problémákhoz tartozó rendeleteket kiemelve, pl. zajongás, tűzijáték, esetleg avarégetés, amik épp aktuálisak a csoportban. Több tartalom az óvodáról, fotók. Az augusztusi vízkorlátozás eredményessége, sikertelensége, folyománya. A vízhálózat bővítés hogy áll, hol tart a megoldás. A kötelező vízelvezető árkok telkenként miképp és mikor kerülnek kialakításra, mikor fogják betartatni.”

Mivel az Önkormányzat munkatársainak és a webmesternek más teendői is vannak, így sajnos a Facebook csoportokban épp aktuális témák figyelését, s a honlapon megjelenő tartalom ehhez való alakítását sajnos nem tudjuk megoldani.
A kedves válaszoló által hozott példák közül kettő – zajongás és égetés – azonban pont benne vannak abban az általunk is hasznosnak vélt témák körében, melyekkel kapcsolatos információk a honlap kezdőoldalán, jobb oldalt – jelenleg a közlemények és az események alatt – található Hasznos információk „dobozban” már kiemelésre kerültek.
Tény, hogy ezek a hasznos információk nem feltétlenül szúrnak elsőre szemet, ezen változtatni fogunk a közeljövőben.

A többi, a kedves válaszoló által felvetett ötlettel, témával kapcsolatban megpróbálunk eleget tenni azoknak, illetve információkkal szolgálni azokkal kapcsolatban.

A felmérés második részében feltett kérdés a település Facebook oldalára vonatkozott, melyre adott válaszok összesített eredményét az alábbi grafikon ábrázolja.

Annak ellenére, hogy a válaszolók többsége nagyon hasznosnak találta, hogy a honlapon közzétett tartalmak a település Facebook oldalán is megosztásra kerülnek, mégis megszeretnénk magyarázni ennek okát.
Az oka ennek a döntésnek pedig igen egyszerű, a magyar Internetfelhasználók többsége ma az Interneten való böngészést éppen a Facebook-on kezdi el.

A felmérés eredményéből, mely eredeti formájában itt tekinthető meg, azt a következtetést vontuk le, hogy összességében van egy bizonyos elégedettség a webes megjelenésünkkel kapcsolatban. Természetesen az is látszik az eredményekből, hogy van hova fejlődni, s ennek mi meg is próbálunk eleget tenni közel- és hosszútávon is.

Továbbra is szeretnénk buzdítani Önöket, hogy észrevételeikkel, ötleteikkel járuljanak hozzá ehhez a fejlődéshez, melyeket ide kattintva tudnak nekünk elküldeni! Köszönjük!

Megszakítás