Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

A Harkai Karitász hírei, 2020. március

„E földön békesség és az emberekhez jó akarat”

A Hova Tovább Alapítvány halmozottan sérült, mozgássérült, különböző fogyatékokkal élő fiataljai számára hétfőnként Molnár‑Knolmayer Zsanett által vezetett gyógytorna és Gyulai Melinda hegedűjáték terápiája mellett szerveztünk – első alkalommal – farsangi bált. A közös élmény sikerét, a résztvevők, családtagjaik és a szervezők jó hangulatát a fotók jól érzékeltetik. A törekvésünk, hogy az élményekkel hozzájáruljunk a „pszichikai jóllét állapot” megtartásához és erősítsük az egymást segítő motivációt.

A Harkai Karitász Csoport 2020. évi Tavaszváró rendezvényét április 18-án 14 órától tartjuk a focipályán. A műsoros interaktív program idei bevételével látássérült harkai lakos életminőségének kutyás segítségéggel való javítását, ennek támogatását tűztük ki egyik célul. Másik vállalásunk pedig Árpád-kori műemlék katolikus templomunk belső fejlesztésének segítése. Minden korosztály számára alkalmas műsorról gondoskodunk, szervezésük folyamatban van. A részletes programról plakátokon időben adunk tájékoztatást.

A Győri Egyházmegyei Karitász meghirdette a Tartós szeretet-akciót, vagyis a nagyböjti tartósélelmiszergyűjtést a március 15-22. közötti hétre koncentrálva. A segítség akkor az igazi, ha helyben történik és személyes, ezért a az összegyűlt tartósélelmiszer helyi kiosztására törekszünk. A tartósélelmiszer csomagokat a harkai katolikus templomban a 15-i és a 22-i (vasárnapi) misékhez kapcsolódóan fogadjuk. Köszönettel várjuk segítségét!

Nyugdíjas farsang

A harkai nyugdíjasok hagyományos február elsejei farsangi batyus bálján fergeteges volt a hangulat. A Harkai Karitász Csoport ötödik bálja teltházas volt az alkalomra feldíszített kultúrházban. Megtisztelték a rendezvényt Németh Antal atya, Duschanek Péter polgármester és az önkormányzat két képviselője, láthatóan ők is jól érezték magukat. A nyugdíjas korosztály – tapasztaljuk – igényli a jókedvű táncos-zenés programot a jóízű beszélgetést „fehér asztalnál” és élnek is a bál adta örömökkel.

Megszakítás