Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Tájékoztatjuk a Tisztelt polgárokat, hogy Harka Község Önkormányzata eredményesen szerepelt a Miniszterelnökség által meghirdetett, Magyar Falu Program „Önkormányzati tulajdonban lévő út-, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása” tárgyú pályázati kiíráson, és 24.999.999,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az eredményes pályázatnak, valamint az Önkormányzat és a beruházással közvetlenül érintett ingatlanok tulajdonosai által közösen biztosított, összesen 13.788.551,- Ft önerőnek köszönhetően lehetővé válik a Patak utca útburkolatának kiépítése teljes hosszban (344,00 méter). Ezúton is köszönjük a beruházással érintett ingatlanok tulajdonosainak, hogy több mint 85 %-a vállalta az egységes mértékű hozzájárulás megfizetését.

A kivitelezés kezdetének várható időpontja: 2023. szeptember 11.

Az útépítés során a felhízott füves padkákat leszedi a kivitelező a csapadékvíz elvezetés biztosítása érdekében, a meglévő csapadékvíz elvezető árkokat profilozzék, szükség szerint mélyítik. Az utca felső szakaszán mintegy 120,00 m hosszban vízelvezető szegélysor épül, ami gondoskodik a csapadékvíz koordinált levezetéséről a Mező utcáig. A meglévő útburkolat előkészítik aszfaltozáshoz, profilozással, valamint kiegyenlítő murvaréteg beépítésével, majd ráépítésre kerül egy aszfalt kötőréteg, és egy aszfalt kopóréteg 5 m szélességben. Az elkészült új útburkolat mindkét oldalon mészkőmurva padkamegtámasztást kap, 1,00 – 1,00 m szélességben. Végül az aknafedlapokat az új burkolatszintre emelik. A kapubejárók mészkőmurvával kerülnek hozzáigazításra az új aszfaltburkolat szintjéhez.

Az útépítési munkálatok befejezésének várható időpontja: 2023. szeptember 29.

A kivitelezés során a forgalom fenntartása kisebb korlátozások mellett folyamatos lesz! Útlezárásra csak az aszfaltozási munkálatok során kell majd számítani, amelyről külön értesítjük a Tisztelt Lakosságot!

Kérjük, hogy az útépítés ideje alatt, lehetőség szerint a nem Patak utcai érdekeltségú átmenő forgalom, a Patak utca kikerülésével közelítse meg célját.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Patak utca, Nyulas utca első szakaszának, valamint a Domb utca tervek szerinti aszfaltos útjának geodéta általi kitűzése egyszerre történt, ezért fenti utcákban számos földmérő karóval találkozhatnak.

A Nyulas utca I. és a Domb utca aszfaltozására benyújtott TOP Plusz pályázatunk elbírálása még nem történt meg, ezért a kivitelezés várható időpontját sem tudjuk még kijelölni. Kérjük törekedjenek arra a közlekedés során, hogy földmérő karók épségben maradjanak.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket arról is, hogy elbírálásra vár még a Mező utca, Szőlőskert utca, Nyulas utca II. ütemének építésére, szintén a Magyar Falu Program keretében benyújtottt pályázatunk, valamint a Rét utca felújításra benyújtott BM pályázatunk is bírálatra vár.

Kérjük a Lakosság szíves türelmét és együttműködését!

Szíveskedjenek óvatosan és körültekintően közlekedni!

Megszakítás