Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kultúra

Bővítsük hagyományainkat!

Kedves Harkaiak!

Szeretett falunk dinamikusan fejlődő községgé nőtte ki magát, ami pont annyi lehetőséget rejt magában, mint amennyi nehézséget. Az ország minden részéből érkeznek ide boldogulni vágyók, és a városból is egyre többen választják ezt a helyet. Hiszen szép, élhető, sokszínű.

Ezt a sokszínűséget a javunkra fordíthatjuk, hisz ez a furcsa világ csak úgy válik mindannyiunk számára szerethetővé, ha figyelünk egymásra, segítjük, elfogadjuk egymást.

A meglévő szokásaink, hagyományaink mellé még bőven fér új, ettől lehetünk igazán érdekesek és színesek, nem csak a magunk, de az idelátogatók számára is.

Ezért azt szeretném kérni úgy a régi, mint az új harkai lakosokat, hogy osszák meg velünk, milyen hagyományaik vannak, melyeket szeretnének továbbra is életben tartani, esetleg megosztani a nagyközönséggel. Lehet szó itt akár egy kelet-magyarországi hagyományos ételről, népszokásról, alkalomról stb. Bármiről, amitől színesebbek lehetünk, és összehozhatja a közösségeket.

Egyelőre többet nem árulok el, de polgármester úrral és alpolgármester úrral már egyeztettünk, hogyan lehetne kiaknázni ezeket a lehetőségeket, és akár egy többnapos fesztivál keretében bemutatkozni egymásnak és a külvilágnak.

A régiek megtartása mellett legyenek új hagyományaink, hallgassunk meg mindenkit, aki itt telepedik le, itt alapít családot!

Az ide kattintva megnyíló űrlapot használva, küldjék el ötleteiket, hagyományaikat, igényeiket, szokásaikat, de szívesen elbeszélgetek személyesen is bárkivel!

Köszönjük előre a segítségüket, együttműködési szándékukat!

Kutasi Heléna
közművelődési asszisztens

A megújult mázsaház használata

TÁJÉKOZTATÁS!

Tisztelt lakók, Tisztelt termelők!

Harka központjában található hídmérleget a Sopron Fertőmenti Hegyközség, a Tomen Bt és Harka Község Önkormányzata összefogásával, valamint a Cibona Bt. közreműködésével 755.650,- forint értékben felújítottuk, és hitelesítettük!
Köszönjük finanszírozásban résztvevő partnereink pozitív hozzáállását!

A jövőben szükségszerű karbantartások finanszírozása, a hídmérleg üzemeltetése és a kétévente esedékes hitelesítés biztosítása érdekében a hídmérleg használatáért egységesen 1.500,- forint / mérés díjat kell fizetni.

A mázsa használatához biztosítjuk a személyzetet, aki a mérésről mérlegjegyet állít ki.

A mázsaház használata érdekében az alábbi telefonszámokon lehet érdeklődni és időpontot egyeztetni:

munkaidőben: +36-20/355-2220

munkaidőn kívül: +36-20/267-5300

Duschanek Péter
polgármester

Megszakítás