Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

2021 várható beruházásai, építkezései, felújításai

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy az idei évben a következő felújításokra, építkezésekre lehet számítani településünk különböző pontjain.

2021. május 20-án, csütörtökön megkezdjük az Erdő utca – Ibolya utca kereszteződésben az Erdő utca bal oldali csapadékvíz elvezető árkának Gida patak irányába történő meghosszabbítását. Emiatt az Ibolya utca ideiglenesen zsákutcaként zárva lesz az Erdő utca irányába, s a munkagépek miatt útszűkületre kell számítani. A munkálatok várhatóan 10 napig tartanak. A beruházást követően az Erdő utca csapadékvize nem terheli tovább az Ibolya utca árokrendszerét, hanem direkt bekötése lesz a Gida patakba.

Várhatóan 2021. május végén, június elején a Soproni VÍzmű Zrt. munkatársai üzembe helyezik az új ivóvíz távvezetéket. Azon a napon néhány órára az ivóvíz vízszolgáltatás szünetelni fog a településen, a pontos dátumról és részletekről hamarosan külön tájékoztatást nyújtunk.

2021. május 31-ével a kivitelező megkezdi a Pantzer Gertrúd Általános Iskola épületének felújítását. A mukálatok során a jelenlegi épület teljes felújításra kerül, az iskola és a gyerekorvosi rendelő közötti területen új épületszárny, míg az iskola mögötti udvaron egy új tornacsarnok épül. A munkálatok 400 napon keresztül zajlanak, a környező utcákban útszűkületre, építési forgalomra kell számítani.

2021. június elején megkezdjük az Erdő utca felső szakszának (Gyopár utca-Gida patak között) felújítását. A munkavégzés során új és megerősített aszfaltburkolat és murvás szegély készül teljes hosszban. A munkálatok alatt az Erdő utca ezen szakasza a gépkocsi forgalom elől időszakosan lezárásra kerül. Pontos részletekről és ütemtervről időben tájékoztatást nyújtunk.

2021. június elején elkezdjük a Nyéki utca páratlan oldalán húzódó járda felújítását.

2021 nyarán a Soproni út – Nyéki út – Kópházi út kereszteződésben közvilágítás földkábelének kiépítése miatt időszakos félpályás útlezárásra kell számítani. Pontos részletekről és ütemtervről időben tájékoztatást nyújtunk.

2021. június közepén a mázsaház előtti park szélén járdát építünk. A Nyéki utca mindkét oldalán gyalogos átkelő létesül a park irányába, ezeket és a Liszt szobornál véget érő, meglévő járdát köti majd össze az új járdaszakasz.

2021. június közepén tervezzük a Borostyán krt. aszfaltozását. Pontos részletekről és ütemtervről időben tájékoztatást nyújtunk.

Várhatóan 2021 nyarán megkezdi a Magyar Közút a Nyéki utca útburkolatának szélesítését és aszfaltozását az utca teljes hosszában. A felújítás a Nyéki utca hídjára is kiterjed, valamint a csapadékvíz elvezető árkok rekonstrukciója is megtörténik. Az utca felső szakaszán (katolikus plébánia és az ABC között) rendezett parkolókat alakítunk ki. Pontos részletekről és ütemtervről időben tájékoztatást nyújtunk.

2021 nyarán a falu úthálózatán keletkezett kátyúkat felszámoljuk.

2021 őszén szeretnénk megkezdeni a bölcsőde építését. Az új bölcsőde a kultúrház mellett, a jelenlegi romos épület helyén épül majd meg.

A munkálatok miatt a forgalom lassulására, a menetidő hosszabbodásra kell számítani! Kérjük vegyék figyelembe ezeket a szempontokat, és ha tehetik induljanak el időben otthonról, közlekedjenek óvatosan!

Köszönjük türelmüket, és megértésüket!

Megszakítás