Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Harka lélekszáma csak az elmúlt 10 évben, 1000 fővel növekedett. Az örömteli, és dinamikus bővülés, megoldásra váró feladtok sorát állítja az Önkormányzat elé. Évről-évre építenünk kell utakat, járdákat, közintézményeink fejlesztése is elengedhetetlenül fontos.
A legégetőbb feladatok között szerepel az ivóvíz vezeték bővítése.

A szükséges bővítést két szakaszra bontottuk. Önkormányzatunk 1,5 éves munkájának eredménye, hogy 2021. március 02.-án átadtuk a munkaterületet és a kivitelező Aqua-Kanál Kft megkezdte az új távvezeték építését.

Látványos pillanat volt a kék színű, gömbgrafit technológiával készült öntött vascsövek leszállítása is, de legalább ilyen szívmelengető látni napról napra gépek mozgását a munkaterületen.

Ma, három héttel a munkálatok megkezdése után arról számolhatunk be Önöknek, hogy a kivitelezők elérték a bővítésre kerülő szakasz felét.

A munkavégzés mostantól az úttesthez közelebb eső területen történik, ezért kérjük a közlekedők fokozott figyelmét!

A Soproni VÍzmű Zrt, és Harka Község Önkormányzata közösen értékelte az elmúlt hetek eseményeit, és azt a döntést hoztuk, hogy 2021. március 30.-tól feloldjuk a településen fennálló vízóra felszerelési korlátozást.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenleg már üzemelő vízhálózatra történő csatlakozási kérelem benyújtását követően, a kérelmezők megkaphatják az Önkormányzat hozzájárulását.

A jővőben esedékes további bővítés és fejlesztés azonban csak úgy biztosítható, ha a meglévő hálózatra csatlakozó felhasználók hálózatfejlesztési hozzájárulással veszik ki részüket a közös teherviselésből.

Harka Község Önkormányzata Képviselő-testületének ide vonatkozó rendelete itt olvasható.

A Covid-19 járványra tekintettel, a hozzájárulás kiegyenlítésének határideje 2022 január 30. lesz.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy kérelmeiket a Polgármesteri Hivatal postaládájába dobhatják be, telefonszámuk megadása mellett.

Megszakítás